Kisah

Parikan Cak Kartolo

Selendang biru suwek ombo, ndang dondomono
Aku rabi ora milih sing ayu, senajan elek-elek pokoke pinter nyitak boto

Sing Penting Gotong Royong


Nyitak boto oleh rong ewu, bojoku sing kerjo aku sing turu
Ayo podo ngejar sing ketinggalan, perlune kanggo mbrantas anane kebodohan
Mulane pancen perlu anane ketrampilan, kanggo ngurangi penyebebab kemiskinan
Koncoku kabeh ayo podo sing sregep moco buku lan koran
Senajan nggonne desa wis ono perpustakaan

Ugo ono, taman bacaan
Perlune kanggo mbrantas tiga kebutaan
Mulo pendidikan dulur, Iku pancane perlu
Luwe-luwe sing sekolah kudu sing sregep sinau
Supoyo biso keturutan cita-citamu,
Keno kanggo contoh konco lan kancamu


Sing tak jaluk ae, Ojok niru aku
biyen aku lek sekolah ora tahu mlebu
Opo maneh, tepak dino malam minggu pakaianku nyetil tapi oleh nyeleh nang koncoku
Keturutan oleh kenalan arek ayu
Ngomong sak ngomong
Mas aku cinta padamu
Lek koen pancen cinta dik, Ayo melok aku
Ayo nang pasar tak rombengno celonoku…


Lirik diatas adalah kidung jula-juli suroboyoan milik kartolo cs dari album “Blontang ngedukno lemah”

Posting Komentar

0 Komentar